Primele declaratii ale procurorilor in cazul lui Michael Schumacher: “Partia era securizata, conditiile de schi erau bune”

Procurorul de caz Patrik Quincy a explicat astăzi într-o conferință de presă că ancheta este în desfășurare și deocamdată nu poate spune care au fost cauzele care au dus la producerea accidentului lui Michael Schumacher, dar au stabilit clar cum s-au petrecut faptele.

Pârtia pe care schia Michael Schumacher era securizată așa cum prevăd normele în domeniu, iar condițiile erau bune pentru sportul de iarnă…….sunt primele concluzii prezentate de procurorul care anchetează accidentul suferit de fostul pilor de Formula 1.

Acesta a precizat că, deocamdată, nu s-au stabilit cu exactitate cauzele producerii incidentului.

‘Pe 29 decembrie la ora 11 domnul Schumacher cobora pe una dintre pistele din stațiunea Meribel aflată la 2.700 de metri altitudine. El a lovit câteva jaloane și a ieșit de pe pistă………s-a depărtat aproximativ 5 m de părtie, moment în care a lovit cu schiurile o piatră, și-a pierdut echilibrul și s-a lovit cu capul de o piatră. În momentul în care a fost recuperat se afla la o distanță de 9 m de partie’

Ca să stabilească ce s-a întâmplat în momentul accidentului, anchetatorii au făcut mai multe audieri și expertize la fața locului.

În plus ei au analizat amănunțit imaginile înregistrate de camera montată pe casca lui…….În continuare anchetatorii analizează echipamentul de protecție purtat de fostul pilot și încearcă să afle cu ce viteză schia acesta.