Primele camioane cu vaccinul produs de Pfizer și Biontech au plecat din Belgia | AUDIO

Primele camioane cu vaccinul produs de Pfizer și Biontech au plecat astăzi de la fabrica din Puurs din nordul Belgiei. Duminică ar urma să înceapă în toate statele membre din Uniunea Europeană campania de vaccinare anti-Covid.

‘Se lucrează acum cu toate forţele pentru a pregăti primele loturi pentru distribuţie’, a transmis Pfizer într-un comunicat de presă.

Totuși, Pfizer a refuzat să dea detalii despre livrări, invocând ”raţiuni de securitate”. Potrivit France Presse, trei camioane frigorifice au părăsit fabrica din Puurs, între orele 09.00 şi 10.00.

Camioanele aparțineau unei firme de trasport belgiene și au fost escortate de poliție, câte două mașini pentru fiecare camion.

Primele 10 000 de doze ajung în România pe 26 decembrie. Iată ce a declarat premierul interimar Nicolae Ciucă, la Televiziunea Română:

”De la centrul din București vor pleca spre cele șase centre de depozitare. Vă pot spune că el este transportat de către echipamentele logistice ale companiei producătoare, Pfizer, ajunge la centrul de depozitare. Știm inclusiv mașina și numele șoferului care transportă aceste vaccinuri”, a spus Nicolae Ciucă.

Campania de vaccinare va începe în toate Uniunea Europeană pe 27 decembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS