Confidenţialitate

Primele cadre medicale vaccinate anti-COVID primesc rapelul pentru imunizare completă | VIDEO

Aproape 200.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, din 27 decembrie, când a început campania de vaccinare în România.

La Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală au fost programate, doar sâmbătă, aproximativ o mie de medici şi asistente.

Adrian Streinu-Cercel, fostul director al Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, este printre medicii care s-au vaccinat cu a doua doză sâmbătă:

„Ce va fi peste un an nu știm. De aceea, trebuie să ne grăbim ca în cursul acestui an, 2021, să vaccinăm tot ce se poate vaccina și într-un pas alert, așa încât să imunizăm cât maimultă populație și să încercăm să scoatem virusul din circulație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre cei care s-au imunizat în prima parte a zilei s-a numărat şi medicul infecţionist Adrian Marinescu:

„Un gest de normalitate, în viața mea am făcut o grămadă de vaccinuri. Nu e nimic diferit, e practic ceea ce trebuie să se întâmple, pentru noi, toți, pentru a ne întoarce într-un interval relativ scurt la viața pe care o știam înainte, e foarte simplu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vineri, 15 ianuarie, a început a doua etapă de vaccinare a populației împotriva coronavirului.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis, sâmbătă, că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.

La nivel național, sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză dar și cu rapel.