Confidenţialitate

Primarul Timișoarei – suspect în dosarul reabilitării termice a blocurilor

Primarul Nicolae Robu a fost vineri dimineață la DNA unde i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în dosarul anvelopărilor de blocuri.

El este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, folosirea de documente nereale pentru obținerea de fonduri europene, fals și uz de fals.

20 de minute. Atat a stat primarul Nicolae Robu in sediul DNA Timisoara. Edilului sef I s-au comunicat acuzatiile si faptul ca impotriva lui a inceput urmarirea penala in calitate de suspect.

Primarul Timișoarei nu a vrut să dea declarații în fața procurorilor anticorupție spunand ca nu are avocat si a cerut sa I se acorde timp pentru a-si angaja un aparator urmand a fi audiat in zilele urmatoare.

Dosarul penal in care este cercetat edilul sef al orasului este legat de obtinerea unor fonduri europene pentru reabilitarea a peste 50 de blocuri.

Procurorii anticoruptie s-au sesizat in urma unei plangeri depuse de un om de afaceri care ar fi realizat proiectul tehnic pentru depunerea documentatiei pentru anveloparea blocurilor inainte organizarii unei licitatii.

Firmei acestuia i-a fost atribuit apoi contractual prin incredintare directa dar suma obtinuta de omul de afaceri a fost mai mica decat cea pentru care s-a r fi inteles cu angajatii primariei Timisoara in momentul in care s-a apucat de lucru. La iesirea din sediul DNA, primarul Nicolae Robu a declarant ca el a luptat pentru interesul public al orasului si ca a reusit sa obtina chiar un pret mai mic, facand economie bugetului local.

Mai mult, edilul sef sustine ca l-a acuzat chiar pe omul de afaceri, care este de altfel si membru PNL si ruda indepartata cu el, ca a incercat sa santajeze primaria refuzand sa predea documentatia, Timisoara fiind in pericol sa piarda finantarea europeana.

In acelasi dosar a fost pus ieri sub acuzare viceprimarul Dan Diaconu si un alt angajat al primariei, ambii avand si ei calitatea de suspecti.