Confidenţialitate

Primarul Timișoarei cere verificarea concediilor medicale ale subalternilor | AUDIO

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cere Casei Județene de Asigurări de Sănătate să verifice concediile medicale ale subalternilor săi.

Edilul susține că numărul concediilor medicale este mai mare în acest an decât în 2020.

Din cauza concediilor, activitatea primăriei este afectată, mai spune Dominic Fritz.

750 de concedii medicale față de 525 câte au fost în urmă cu an. Creșterea numărului persoanelor care intră în medical îl deranjează pe edilul Timișoarei care afirmă că în acest mod este prejudiciat interesul public.

Dominic Fritz susține că este o cutumă în administrație acest mod de lucru. Primarul Fritz a solicitat Casei Județene de Asigurări de Sănătate să verifice modul de eliberare a certificatelor de concediu medical.

Ba mai mult, edilul iși dorește ca Ministerul Sănătății să îi controleze pe medicii care le-au acordat, inclusiv să verifice pentru ultimele două luni existența planurilor de urmărire a evoluției bolii.

Dominic Fritz mai cere ca în cazul depistării  unor nereguli să fie anunțat Colegiul Medicilor. Cererea de verificare a concediilor medicale vine după ce organigrama dorită de Dominic Fritz a fost declarata ilegală de judecătorii timișoreni.

Cu alte cuvinte, angajații pe care edilul îi dorea plecați se întorc pe posturile lor. Unii dintre ei au intrat in concediu medical. Reprezentanții sindicatului din Primaria Timișoara susțin că înfrangerea lui Fritz în fața instanțelor de judecată l-a făcut pe edilul orașului să încerce să găsească tot felul de scuze pentru a justifica abuzul făcut față de subalterni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Turcu