Primarul Sorin Oprescu rămâne după gratii

Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia la decizia de arestare preventivă în dosarul în care edilul este acuzat că a luat mită 25.000 de euro.

Decizia luată de judecătoarea Camelia Bogdan este definitivă.

Acum, Sorin Oprescu va fi suspendat din funcţie în cel mult 48 de ore după ce prefectul Capitalei va primi comunicarea oficială de la instanţă.

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti se va întruni apoi în şedinţă de îndată pentru ca atribuțiile lui Oprescu să fie preluate de unul dintre cei doi viceprimari ai Capitalei – Cornel Pieptea (PNL) şi Dan Darabonț (PSD).

Potrivit anchetatorilor, Sorin Oprescu ar fi primit, prin intermediul șefului unei instituții din subordine, 25.000 de euro de la patru denunţători.

La perchezitia corporala, asupra edilului a fost găsită suma de 5.000 de euro din banii primiţi ca mită.

În acest dosar au mai fost arestați, saptamina trecuta, fostul sofer al primarului,  directorul economic din Primăria Capitalei, doi directori ai Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Mogoșoaia, și omul de afaceri Claudiu Bengalici.

In arest la domiciliu au fost plasati intermediarul mitei ( Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor)  şi inca o  persoana.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS