Confidenţialitate

Primarul Sectorului 1 va propune rezilierea contractului cu firma Romprest | AUDIO

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că va propune în următoarea şedinţă a Consiliului local rezilierea contractului cu compania Romprest. La o ședință cu toți cei implicaţi în criza gunoaielor, convocată la propunerea liderului PNL Sector 1, Sebastian Burduja, edilul și consilierii locali liberali și-au făcut, reciproc, reproșuri.

“Din cauza dumneavoastră, stimaţi colegi liberali, am ajuns aici, din cauza dumneavoastră şi a contractului semnat de dumneavoastră avem acum gunoiul pe străzi. Acest contract este semnat de Consiliul Local şi Romprest. (…) Stimaţi colegi liberali, (…) aţi demonstrat în toate şedinţele de Consiliu local că, atunci când vine vorba despre respectiva companie, sunteţi cei mai aprigi avocaţi Romprest. L-am auzit ieri pe şeful PNL Sector 1 Sebastian Burduja declarând public că nu îl interesează ce operator este în sector, îl interesează să fie ridicat gunoiul. Asta ne dorim şi noi şi mă bucur că există consens în această privinţă. Voi propune în viitoarea şedinţă a Consiliului Local al Sectorului 1 rezilierea contractului cu Romprest”, a spus Armand.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Clotilde Armand susţine că autoritatea locală trebuie să recupereze peste 240 de milioane de lei de la Romprest, contractul fiind încheiat ilegal.

 

Pe Facebook, edilul sectorului 1 a prezentat o analiză comparativă, costurile salubrizării stradale și ale colectării gunoiului de la populație în Sectorul 1 fiind semnificativ mai mari ca în Oradea, de 1,85 până la de 13 ori mai mari: “Oradea şi Sectorul 1 sunt UAT similare din România ca populaţie, buget, suprafaţă şi nivel de dezvoltare. Comparativ cu Oradea, costul salubrizării în Sectorul 1 este necompetitiv. Preţul unitar al salubrizării stradale pe kilometru în Sectorul 1 este cu 1300% în plus faţă de Oradea. Preţul unitar pe metru cub pentru colectarea şi transportul deşeurilor de la populaţie în Sectorul 1 este cu 266% mai mare decât în Oradea. Ponderea salubrizării stradale în bugetul local al Sectorului 1 (inclusiv cota aferentă de la PMB) este de 9,56%, faţă de numai 1,13% la Oradea. Aceste diferenţe indică un comportament monopolist al operatorului delegat în Sectorul 1”, a scris ea.