Confidenţialitate

Primarul orașului Râmnicu Vâlcea a fost achitat

Primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, a fost achitat de ÎCCJ.

Procesul s-a rejudecat în urma unei urma unei decizii a CEDO, care a stabilit că edilul şef nu a avut parte de un proces echitabil în anul 2010.

Decizia este fără precedent în justiţia românească.

Vestea achitării l-a surprins pe primarul Râmnicului Vâlcea Mircia Gutău – transmite corespondenta Europa FM, Nicoleta Ene.

„După atâţia ani în care am fost făcut puşcăriaş, speram, dar nu mai credeam în dreptate. Mi-am dorit o hotărâre definitivă care să spună că sunt nevinovat”, a declarat primarul imediat după aflarea sentinţei.

Gutău a mai spus că nu intenţionează să ceară despăgubiri de la stat român întrucât „suferinţa şi umilinţa îndurate în închisoare nu pot fi şterse de nimeni şi nimic”.

Mircia Gutău şi fostul său adjunct, Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv, în 27 ianuarie 2010, de instanţa supremă fiind acuzaţi de procurorii DNA că au cerut mită 50 000 de euro de la un om de afaceri în schimbul eliberării unei autorizaţii de construcţie.

În al doilea dosar de corupţie în 2014 Mircia Gutău a mai primit o condamnare de doi ani şi şase luni cu suspendare pentru abuz în serviciu în dosarul locurilor de joacă. El a fost obligat să restituie bugetului primăriei prejudiciul de aproape 350.000 de lei

Mircia Gutău este la al treilea mandat la Primăria Râmnicu Vâlcea.