Primarul orasului Radauti, Aurel Olarean – membru PDL – a fost arestat preventiv pentru 30 de zile (AUDIO)

Este acuzat, între altele, că ar fi şantajat un consilier local să se înscrie în Partidul Democrat Liberal în baza ordonanței privind migrația aleșilor locali.

Ancheta în cazul primarului din Rădăuţi a pornit de la dosarul legat de retrocedarea unor importante suprafeţe de teren din judeţul Suceava, în care mai sunt cercetaţi doi magistraţi.

Edilul din Rădăuți a fost arestat, sub acuzația că ar fi şantajat un consilier local să voteze un proiect privind un onorariu de 65.000 de euro pentru un avocat şi să se înscrie în partidul din care edilul face parte, în baza ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

Anchetatorii susţin că primarul a mai ameninţat consilierul local că îi concediază soţia, daca nu votează cum i se spune.

Primarul a fost audiat aproape patru ore în dosarul de corupţie în care un judecator, un procuror şi un om de afaceri ar fi pus mâna ilegal pe mai multe terenuri.

Edilul Aurel Olărean se află la al doilea mandat de primar şi este vicepreședinte al organizației județene Suceava a PDL.