Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, trimis în judecată

Primarul este acuzat de fals și instigare la fals. Procurorii spun că acesta ar fi  eliberat autorizație de construcție pentru o benzinărie, fără să existe toate avizele necesare.

Alături de primarul din Slobozia, au mai fost trimiși în judecată pentru fals intelectual, secretara primăriei, Agripina Gabriela Costea, șeful Serviciului Urbanism din primărie, George Corneliu Marian și arhitectul șef al orașului, Aurelia Anica Esterka.

Procurorii spun că aceștia au întocmit documente false, pentru ca un om de afaceri să primească autorizație de construcție pentru o benzinărie în Slobozia.

Alexandru Stoica a fost ales primar în Slobozia în 2012, din partea PSD. El este și unul dintre liderii organizației PSD Ialomița.

Numele lui mai apare într-o altă anchetă, începută anul trecut. Procurorii suspectează că Alexandru Stoica ar fi folosit ștampilele primăriei pentru înmatricularea mai multor autoturisme de lux. Ar fi falsificat astfel certificatele fiscale pentru 3 mașini, astfel încât din acte să reiasă că impozitele datorate statului au fost achitate.

Surse din poliție citate de Mediafax spun că primarul Alexandru Stoica ar fi ştampilat documentele care certificau plata impozitului anual datorat statului, calculat în funcţie de capacitatea cilindrică a fiecărui autoturism, pentru un Mercedes S Class, un BMV seria 5 şi un Audi A8, maşini care ulterior au fost vândute unor cumpărători de bună-credinţă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare