Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava: La 1 Decembrie ar trebui să putem arăta că ne putem purta și altfel – VIDEO

Pentru prima dată în ultimii ani, în municipiul Alba Iulia nu va mai fi organizată o paradă militară de Ziua Naţională a României, urmând ca în 1 Decembrie să aibă loc doar o defilare. Dacă săptămâna trecută se vorbea despre o paradă cu 1.500 de militari şi cu 120 de mijloace tehnice, precum şi de survolarea zonei cu elicoptere şi MIG-uri Lancer, de 1 Decembrie, potrivit autorităţilor, va fi doar un ceremonial militar, blocul de defilare urmând să fie constituit din 300-400 de militari, jandarmi, pompieri, poliţişti, angajaţi ai SRI şi reprezentanţi ai SMURD. De ce, am aflat de la primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava .

”Păcat că Armata, în care românii au atâta încredere, putea să fie și ea azi aici”, spune cu tristețe în glas primarul orașului în care era înfăptuită Marea Unire.

În direct din studioul mobil Europa FM, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava , a stat de vorbă cu Filip Standavid și Teodor Tiță despre cum este marcată Ziua Națională a României în acest an și care sunt pregătirile pentru Centenarul Unirii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS