Confidenţialitate

Primarul Mihai Chirica susține că PSD ar fi pierdut jumătate din susținători la Iași

PSD a pierdut jumătate din susținătorii pe care îi avea la Iași înainte de alegerile parlamentare” a declarat la Europa FM primarul Iașului, Mihai Chirica.

Mihai Chirica, vicepreședinte al partidului și șeful filialei ieșene a PSD, afirmă că susținerea de care se bucură formațiunea acum a ajuns la 18-20% în județul Iași.

Așa reiese dintr-un sondaj de opinie efectuat în contextul scandalului privind adoptarea ordonanței de urgență care dezincrimina mai multe fapte penale și al protestelor masive din ultima săptămână.

“Ca după fiecare război, evaluăm pierderile. Am ajuns la 18-20 % – procent de încredere, față de 40 % – înainte de alegeri. Cred că este o tendință la nivelul întregii țări. Ar trebui să punem umărul cu toții, ca să recuperăm”, a declarat Mihai Chirica pentru Europa FM.

Primarul Iașului nu susține demersul colegului său de partid de la Vaslui, Dumitru Buzatu.

Liderul PSD Vaslui, deja celebru după ce a spus că face parte din ”aripa talibană a PSD” și că manifestanții sunt răgălii, vrea să scoată susținătorii partidului în stradă.

“Și dacă se întâmplă, care este rezultatul următor? Va fi un element de comparație. O să ne numărăm bob cu bob? La ce ajută lucrul ăsta? Înțelept este să încetăm acest lucru și să ne apucăm de treabă”, a mai declarat Mihai Chirica.