Confidenţialitate

Primarul Iașului: „Liviu Dragnea să demisioneze”. Șeful PSD, comparat cu împăratul Nero

Primarul din Iași, Mihai Chirica, îi cere șefului PSD – Liviu Dragnea – să demisioneze până nu aruncă țara în haos.

Direcția Națională Anticorupţie a pus sechestru pe averile inculpaţilor din dosarul Tel Drum – cel privind fraudarea de fonduri europene, în care și Liviu Dragnea este urmărit penal. Statul are de recuperat în acest dosarul în care e vizat  și Liviu Dragnea peste 127 de milioane de lei (adică peste 27 de milioane de euro).

„Nu să se retragă, că nu se retrage după o carieră fotbalistică și face meciul de adio. Nu, să își dea demisia. Pentru că degringolada în care se zbate România de astăzi și PSD de astăzi i se datorează în proporție de 100 de procente. Deci, trebuie să își dea demisia pentru a nu fi demis. Ar fi ultima măsură de onoare pe care ar putea să o ia, având în vedere că România este pe descreștere, este să spunem în haos, într-un haos evident, e clar, politic și administrativ. Și nu cred că haosul poate să guverneze în momentul de față.” Mihai Chirica, după o ședință de Consiliu Local.

Primarul Iașului, Mihai Chirica:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Iașului  mai spune că ambiția lui Liviu Dragnea va trage România în jos, lucru care se poate vedea și în deprecierea monedei naționale și îl compară pe liderul PSD cu Nero, împăratul care incediat Roma.

„Este foarte clar. Încotro România, cred ca nu mai putem discuta despre PSD, În momentul de fata, vorbim despre traiectoria acestei țări. Am reușit într-o viteză uimitoare să atingem și cel mai scăzut prag al monedei naționale, leu, în defavoare fata de moneda europeană euro. Ce putem spune? Treburile merg prost, deci încotro România înseamnă în jos din păcate, în momentul de fata, pe ambițiile personale a unui singur om, care trage partidul, provoacă membri de partid să își dea demisia, chiar cei reprezentativi din păcate, și din aproape în aproape vrea să sfâșie. Eu cred că ș-am mai născut o dată Nero, Nero care nu vede decât o singură modalitate de a părăsi tronul, prin arderea cetății, cetatea se cheamă din păcate România și e păcat că reinventam pagini rele din istoria acestei Europe. Sper să ia o decizie înțeleaptă în continuare.” Mihai Chirica, primarul Iașului

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În schimb, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl apără pe Liviu Dragnea. Nicio surpriză, liderul ALDE i-a criticat și cu această ocazie pe procurorii anticorupție:

„Tot ceea ce face DNA în ultima perioadă devine limpede ca lumina zilei că face justiție selectivă și că DNA a devenit un jalnic instrument politic. Nu mai am niciun fel de îndoială. Din ce în ce mai mulți români văd lucrul ăsta, această chestiune e foarte gravă, pentru că duce la pierderea încrederii într-o instituție fundamentală care este justiția. DNA face extrem de mult rău și justiției și percepției pe care o au românii și face rău foarte mult și asupra imaginii pe care noi o proiectăm în străinătate.” Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liviu Dragnea s-a prezentat aseară la sediul DNA pentru a-i fi comunicată decizia că i s-a pus sechestru pe avere. Șeful Camerei Deputaților a fost întâmpinat de susţinători şi de persoane care îl contestă.