Primarul general Firea: Suntem în stare de alertă

Primarul general al Capitalei, a declarat, la Antena 3, că imaginile din Piaţa Victoriei, unde în jur de 120.000 au cerut abrogarea ordonanței guvernamentale care relaxează legislația penală, “ne dau cu mulţi ani în urmă”.

“Suntem cu toţii în stare de alertă, comunicăm cu instituţiile responsabile în securitatea cetăţenilor din Capitală sau a celor care ne tranzitează oraşul, turişti, diplomaţi, alte persoane. Este regretabil tot ce se întâmplă. Nu asta înseamnă manifestaţie paşnică, să protestezi pentru un obiectiv, pentru o opinie”, a adăugat Gabriela Firea.

Edilul a făcut apel la protestatarii paşnici să se delimiteze de cei violenţi, “care în mod evident au venit pregătiţi pentru a ataca forţele de ordine şi instituţiile democratice”.

Primarul general consideră că politicienii care au participat la protestele “neautorizate” au o “responsabilitate morală” pentru violenţele care au izbucnit în timpul manifestaţiilor.

Un grup izolat, format din câteva zeci de persoane violente, a aruncat cu sticle, cu torţe şi cu petarde înspre jandarmi, care au intervenit cu gaze lacrimogene.

Doi jandarmi şi 3 protestatari au fost  transportați la spital, după cum a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că starea lor nu este gravă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS