Primarul Firea: Oprim activităţi economice, dar stăm unii lângă alţii în parc?

Primarul general al Capitalei îi critică pe acei locuitori ai orașului care ignoră avertismentele autorităților în contexul înmulțirii cazurilor de nou coronavirus.

“Oprim activităţi economice, cu riscuri imense pentru întreaga ţară, dar stăm unii lângă alţii în parc? Respirând de aproape acelaşi aer, posibil contaminat, de către una sau mai multe persoane? (…) Dacă închideau autorităţile centrale sau locale parcurile, pentru protectia populaţiei, sigur ar fi fost reacţii publice negative. Dar, văzând ce se întâmplă, sunteţi de acord să luăm măsuri mai ferme, constatând că sunt mulţi cei care încalcă izolarea? Una ar fi închiderea temporară a parcurilor pentru a evita astfel de situaţii”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, unde a postat și o fotografie sugestivă.

Edilul a subliniat că virusul de tip nou rezistă în aer şi se transmite de la 4,5 metri distanţă de persoana infectată.

“Măcar să facem tot ceea ce tine de noi, ca persoane, pentru protecția noastră, a familiilor noastre, a prietenilor, colegilor, vecinilor nostri”, a adăugat șefa municipalității.

“Toată lumea declară că medicii sunt eroi şi că trebuie să-i ajutam. Cum îi sprijinim? Ignorând sfaturile lor? Stând aproape de foarte multă lume despre care nu ştim dacă a avut sau nu vreun contact cu o persoană îmbolnavită de COVID 19?”, s-a întrebat Gabriela Firea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS