Primarul Firea: Capitalei i se taie aproape un sfert din buget

Într-o scrisoare deschisă către bucureşteni, primarul general al Capitalei susţine că, prin proiectul prezentat de ministrul Finanţelor, bugetului Capitalei pierde 180 de milioane de euro, adică aproape un sfert.

„Cu toata responsabilitatea, vă aduc la cunoştinţă că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanţe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăşte pe bucureşteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverşunat la adresa bucureştenilor şi, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din ţară. Pentru că tuturor oraşelor şi chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mână le-a dat, şi cu doua-trei le-a luat”, susţine Gabriela Firea.

„Se spune că s-au tăiat bani mulţi de la Primăria Capitalei, pentru a fi alocaţi la sectoare. Este un măr otrăvit! Dl Dragnea nu vrea decât să provoace haos în Capitală şi să ne învrăjbească. Atât Primăria Capitalei, cât şi cele de sector, au nevoie de finanţare, pentru că îndeplinesc atribuţii diferite. În mintea domnului Dragnea, este bine să tai de la transport, să dai bani la salubritate”, adaugă edilul.

„Deci, sunt banii noştri, nu ai domnului Dragnea. Aici îşi au sediul ambasadele, vin cei mai mulţi turişti, o Capitală este cartea de vizită a întregii ţări, aşa cum un municipiu este blazonul fiecarui judeţ. Şi chiar dacă vrea sau nu dl. Dragnea, Bucureştiul găzduieşte jumătate de an reuniunile Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Mai ales în acest moment, cu bugetul nu se joacă alba-neagra, cum s-au jucat cu apa unii oficiali ministeriali, care spuneau ba că e bună, ba că nu-i bună, ba că iar e bună apa din Bucureşti…”, explică Gabriela Firea.

„Dl. Dragnea va veni în curând să ceară votul, prin reprezentanţi, la alegerile europarlamentare. La fel va veni şi să ceară votul pentru a ajunge preşedintele ţării. Un om politic care izolează ţara, distruge partidul, îi sacrifică pe oameni, pentru ca să-şi atingă scopurile, îi învrăjbeşte pe colegi unii împotriva celorlalţi, manipulează şi distorsionează realitatea. Sunt convinsă că, din ce în ce mai mulţi români, îl evaluează la adevarata dimensiune distructivă şi îi vor arăta prin vot opinia lor”, continuă primarul.

„Bucureştenii trebuie să ştie că anul acesta vom avea cu aproape 25% mai puţin în toate domeniile, vom resimţi o criză acută, şi toate acestea în timp ce preşedintele PSD se laudă cu creştere economică şi rezultate deosebite în economie. Se mândreşte că a mărit pensii şi salarii, de parcă le plăteşte din contul lui personal. Eram şi eu prezentă, şi alţi mulţi colegi de bună credinţă, când am decis împreună măsurile importante din Programul de guvernare. Nu este meritul lui, este meritul nostru, al tuturor celor care am muncit!”, insistă edilul general.

“Voi înştiinţa toate grupurile parlamentare în legătura cu pericolul care se abate asupra Bucureştiului! Sper să mi se alăture şi ceilalţi primari din ţară, care îi reprezintă cu cinste pe cetăţeni, şi nu acceptă senin ghilotina Dlui Dragnea, care îi pedepşeste pe români: începând cu bucureştenii, şi continuând cu clujenii, ieşenii, constănţenii, orădenii, ploieştenii, arădenii, buzoienii, sibienii, braşovenii etc.

Le transmit rugămintea atât partenerilor de guvernare, domnului preşedinte Tăriceanu, cât şi colegilor din Comitetul Executiv al PSD, să nu se lase minţiţi încă o dată de planşele cu cifre manipulate dar frumos colorate aduse de Dl Dragnea în şedinţă, prin care îi va minţi că bugetul este roz. Vor avea de suferit cetăţenii din întreaga ţară, se vor bloca sau încetini majoritatea proiectelor de investiţii, iar Dl Dragnea va continua să spună, în ciuda evidenţei, că totul este bine şi frumos. Nu sacrificaţi acest popor pentru un om răzbunător şi cinic, care nu urmăreşte decât salvarea personală!”, concluzionează Gabriela Firea în scrisoarea sa deschisă către bucureşteni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS