Confidenţialitate

Primarul Firea: Avem peste 550 de persoane în carantină în Bucureşti-Ilfov

Primarul Capitalei a declarat, joi seară, că peste 550 de persoane sunt în carantină în Bucureşti-Ilfov, iar în izolare sunt 3.700.

Gabriela Firea a anunţat, la Antena 1, că s-a găsit un hotel în vecinătatea Institutului de Boli Infecțioase ”Victor Babeş”, unde medicii şi asistentele se vor putea odihni între turele de serviciu.

“Aceşti oameni, practic, nu au ajuns acasă. Au nevoie de un duş, de câteva ore de odihnă, sunt eroii noştri şi au nevoie să fie cât mai aproape de locul lor de muncă”, a explicat edilul.

”Am dat sistare de lucrări la toate şantierele de sub jurisdicţia Capitalei. Preocuparea mea o reprezintă bucureştenii şi viaţa are prioritate. Le cer şi constructorilor privaţi să se alinieze acestor măsuri, măcar temporar, sau măcar să restrângă aceste activităţi”, a mai spus edilul.

“Am făcut o dimensionare potrivită pentru STB [Societatea de Transport București – n. r], mai ales că oamenii nu mai circulă atât de des. După perioada critică, se va reveni la normal. Sperăm să fie una suportabilă pentru România”, a completat Gabriela Firea.

În România, până joi, au fost confirmate 277 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cele mai multe fiind în Bucureşti.