Primarul din Tulcea a fost reținut

Primarul din Tulcea a fost reţinut azi noapte pentru 24 de ore.

Mai multe percheziţii au fost făcute ieri la sediul primăriei, la locuinţa edilului şi la mai multe firme, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise anul trecut.

Primarul a fost scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Galaţi.

Constantin Hogea este la al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Tulcea.

 

Constantin Hogea a fost audiat aproape șapte ore de procurorii anticorupție. Primarul tulcean a fost scos încătușat din sediul DNA Galați și dus în arestul Poliției Județene Galați.

A fost audiată și soția lui Hogea, dar și  șefa biroului de concesiuni și închirieri din cadrul Primăriei Tulcea. Totul într-un dosar în care sunt achetate fapte ce corupție petrecute anul trecut. Pe lângă Hogea, vizat în acest dosar este și un om de afaceri din Tulcea care ar fi încheiat contracte cu Primăria.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o firmă care a construit un imobil în Tulcea nu avea și actele necesare construirii. Patronul ar fi ajuns la o înțelegere edilul – semnăturile necesare contra unui apartament la etajul 6.

Procurorii DNA au percheziționat ieri dimineață primăria din Tulcea,  locuința primarului și sediile mai multor firme. În timpul descinderilor, mai mulți oameni s-au strâns în fața casei lui Constantin Hogea și le-au cerut procurorilor să iasă. Ei aveau în plan să îl reclame pe edil pentru că le-ar fi cerut mită, de-a lungul anilor, pentru orice închiriere a unui spațiu comercial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS