Confidenţialitate

Primarul din Reșița anunță că vrea să intre în Alianța Vestului – AVE

„Reşiţa e gata să se alăture oricărei alianţe create de municipii din zona Transilvania, din zona Banat, creată de municipii de genul celor patru pentru că aceste administraţii au demonstrat că fac performanţă”, a declarat Ioan Popa, edilul orașului Reșița.

Într-o declarație pentru Adevărul, primarul consideră că sunt foarte multe proiecte de infrastructură, care ar fi trebuit să fie rezolvate de Guvern şi nu au fost soluţionate, dar o asociere de genul Alianţei Vestului le poate rezolva, prin atragerea fondurilor de la Uniunea Europeană.

Primarii oraşelor Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj Napoca au semnat sâmbătă, la Timişoara, documentul de înfiinţare a Alianţei Vestului – AVE.

Alianța Vestului este o structură formată din cele mai mari orașe vestice al României, din dorința de atragere mai facilă a fondurilor europene, a investitorilor și pentru descentralizare.

AVE – Alianța Vestului va avea personalitate juridică în primul trimestru din 2019, după cum au anunțat primarii din Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca.