Primarul din New York, acuzat de moartea unei marmote

Incidentul datează din februarie, atunci când edilul a făcut o ședință foto alături de animal, în cadrul unei sărbători.

Numai că primarul – care are o înălțime de aproape 2 metri – a scăpat-o din mână, iar animalul a decedat după ce a căzut.

Marmota, pe nume Chuck, a decedat în urma unor răni interne grave, precizează agenția France Presse care relatează întâmplarea de peste ocean.

Incidentul a avut loc pe 2 februarie, când americanii au sărbătorit Ziua Marmotei. Așa cum cere tradiția, primarul din New York trebuia să o aducă pe Chuck de la Grădina Zoologică din Staten Island, pentru o ședință foto.

Americanii cred că dacă marmota îşi vede umbra atunci când iese din vizuina sa, iarna va mai dura încă şase săptămâni. Dacă nu, atunci primăvara va sosi devreme în acel an.

Însă în acest an, micuţul rozător a căzut pe sol, fiind scăpat din mâini de primarul din New York, care are o înălţime de 1 metru şi 95 de centimetri.

Marmota Chuck a murit o săptămână mai târziu în urma unor ‘răni interne grave’, potrivit The New York Post.

Potrivit acestui cotidian, directorii de la Grădina Zoologică ar fi ascuns adevărul, spunând presei că marmota a murit din cauze naturale.

După acest incident, primarul din New York a devenit ținta ironiilor internauților. Unul dintre ei a scris pe Twitter Primarul are mâinile pătate cu sângele unei marmote.