Confidenţialitate

Primarul din Miercurea Ciuc, suspectat că ar fi luat mită

Procurorii DNA au descins în această dimineață la sediul Primăriei Miercurea Ciuc și la locuința primarului Raduly Robert Kalman. De asemenea, au loc percheziții și la locuința viceprimarului Szoke Domokos.
Accesul în sediul Primăriei Miercurea Ciuc este blocat, la fel și birourile edililor.
Viceprimarul orașului Antal Attila a spus că procurorii DNA i-au cerut mai multe contracte și hotărâri ale Consiliului Local. El a mai spus că procurorii ”și -au stabilit cartierul general” în biroul său.
Potrivit anchetatorilor, firma City Parking ar fi dat primarului mită 10 mii de euro lunar ca acesta să le acorde facilități în concesionarea locurilor de parcare și chiar a dat dreptul acestei firme să amendeze șoferii care parchează neregulamentar.
Primarul ar mai fi primit mită 200.000 lei în schimbul autorizațiilor de construcție și amenajărilor rutiere necesare construirii unui hipermarket.

Raduly Kalman este suspectat și de abuz în serviciu pentru atribuirea unei locuințe ANL în favoarea unui consilier județean.
De asemenea, Robert — Kalman Raduly ar mai fi suspectat că a condiționat atribuirea contractului de servicii având ca obiect ”servicii de telefonice mobilă” de primirea sumei de 5.000 euro, transferată prin virament bancar, ca și ”sponsorizare”, într-un cont bancar ce aparține unei firme al cărei administrator este o persoană de încredere.