Confidenţialitate

Primarul din Ghimbav află dacă va fi sau nu arestat preventiv

Magistraţii Curţii de Apel Braşov ar putea anunţa vineri, 27 aprilie, pronunţarea în recursul formulat de procurorii DNA în legătură cu decizia Tribunalului Braşov de pe 20 aprilie privind măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de primarului Ghimbavului, Toma Dorel.

Pronunţarea a fost amânată pentru vineri, după ce înfăţişarea la instanţă a avut loc miercuri, amintește Agerpres.

Procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă a primarului, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.

La ieşirea de la instanţa Curţii de Apel unde a fost audiat, Toma Dorel a declarat că magistraţii o să-şi dea seama că nu există nici o vinovăţie în cazul lui.

DNA îl acuză că a aprobat achiziţia unor puieţi de mesteacăn cu 1.800 de lei bucata fără TVA, în condiţiile în care preţul pe bucată pentru un astfel de produs practicat de comercianţii de profil (RNP Romsilva) este cuprins între 12 lei/bucată şi 48 de lei bucată, în funcţie de soi, înălţime şi circumferinţă, ceea ce înseamnă o supraevaluare a preţului de circa 100 de ori.

Toma Dorel a fost reţinut de procurorii DNA în 19 aprilie, pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, toate în formă continuată. În acelaşi dosar au mai fost reţinute patru persoane.