Primarul comunei Jilava a fost reținut de DNA

Primarul localității Jilava, Adrian Mladin, a fost reținut de procurorii DNA.

Procurorii anti-corupție îl acuză de luare de mită, spălare de bani și fals în declarații.

În urmă cu doi ani, Adrian Mladin a fost condamnat, în primă instanță, la șapte ani de închisoare pentru fapte de corupție.

La alegerile din 5 iunie el a obținut un nou mandat de primar.

Potrivit DNA, primarul comunei Jilava Adrian Mladin ar fi prejudiciat statul cu ajutorul unui om de afaceri, Constantin Marian alături de care a înființat o societate comercială, lider într-o asociere de firme, cu scopul de a obține contracte publice de la primărie.

Între societate și primărie a fost încheiat prin licitație publică un acord cadru cu o valoare estimată la 9,5 milioane de euro.

Doar între 2010 și 2011, pe baza aceluiași acord cadru s-au mai încehiat patru contracte subsecvente în valoare de peste 8 milioane de lei.

DNA mai spune că în 2011 la primăria Jilava s-a mai încheiat un acord cadru pentru lucrări de arhitectură peisagistică în valoare de aproximativ 3 milioane de euro – singurul participant la licitație fiind societatea comercială condusă de Constantin Marian.

Potrivit comunicatului, Adrian Mladin ar fi primit la schimb mită în bani și bunuri de lux, toate în cuantum de peste cinci milioane de lei. – cea mai mare parte a sumei fiind destinată construirii imobilului său situat în comuna Jilava.

Atât primarul din Jlava cât și omul de afaceri au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS