Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost plasat în arest la domiciliu

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, relatează UNIMEDIA.

Decizia a fost luată vineri după-amiază de Judecătoria Buiucani.

Informaţia a fost confirmată şi de către liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul declaraţiilor făcute pentru presă după şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut pentru 72 de ore, joi seară, fiind suspectat de trafic de influenţă, în dosarul construirii parcărilor cu plată din oraş

Potrivit Pro TV Chişinău, Dorin Chirtoacă ar fi donat ilegal un teren de 300 de ari din apropierea Circului, ar fi favorizat o firmă responsabilă de reparaţia bulevardului Ştefan cel Mare şi ar fi susţinut afacerea fratelui său. De-a lungul anilor, edilul Chişinăului a fost acuzat de mai multe ilegalităţi. În cel mai recent caz, primarul a ajuns în mijlocul scandalului privind parcările cu plată. În 2015, în ultimul sau discurs înainte să fie reţinut, fostul premier Vlad Filat a vorbit despre faptul că pe numele lui Chirtoacă ar exista mai multe dosare.

Dorin Chirtoacă este primar al Chişinăului din 2007. Din 2010, el este prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS