Confidenţialitate

Primarul Cătălin Cherecheș, eliberat câteva ore din închisoare pentru a depune jurământul

Cătălin Cherecheș, primarul ales al municipiului Baia Mare, va depune luni jurământul de învestitură. Cătălin Cherecheș va fi transportat sub escortă de la penitenciarul Gherla, unde este încarcerat, la Baia Mare.

Cătălin Cherecheș este arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat de luare de mită în formă continuată.

Edilul va depune jurământul în Sala Europa a Primăriei din Baia Mare.

După ce va depune jurământul Cătălin Cherecheș va fi adus înapoi la Penitenciarul Gherla.

 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a aprobat pe 13 iulie cererea lui Cătălin Cherecheş de a părăsi penitenciarul pentru a depune jurământul de învestitură. Inițial, acesta a făcut cerere pentru a depune jurământul la Catedrala Ortodoxă Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, însă ANP nu i-a aprobat solicitarea.

Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv încă din 27 aprilie. El a fost reținut cu câteva ore înainte de a-și depune candidatura pentru un nou mandat la primărie. Campania electorală și-a făcut-o după gratii. Tot după gratii a aflat că a câștigat alegerile locale din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

În dosarul de luare de mită, Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată pe 20 mai. Procurorii DNA susțin că ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul, din bugetul primăriei.