Confidenţialitate

Primarul Capitalei vrea redeschiderea Arenei Naționale până pe 21 martie

Primăria Capitalei vrea cA, până cel târziu pe 21 martie, Arena Națională să obțină avizul de incendiu și să fie redeschisă.

Edilul interimar – Răzvan Sava – susține că materialul acoperișului a fost testat de specialiști acreditați din Italia și s-a constatat că îndeplinește toate standardele europene.

Aceste rezultate au fost trimise la Ministerul Dezvoltării care trebuie să emită, de asemenea, un aviz – a precizat primarul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”În acest moment, stadionul National Arena nu are autorizație de securitate la incendiu. Am depus la Ministerul Dezvoltării expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia, creditat la nivel european. (…) a reieșit că materialul este de clasă B, deci este compatibil cu legislația în vigoare și, pe baza expertizei, trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Națională să obțină autorizația de securitate la incendiu”, a spus primarul interimar.

Răzvan Sava susține că toate actele necesare în astfel de cazuri au fost trimise la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Primarul îi cere ministrului Vasile Dâncu să urgenteze rezolvarea problemei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Îl solicit public domnului vicepremier Dâncu să grăbească procedurile la minister și să elibereze agrementul necesar.  Am depus expertiza în data de 19 februarie. Teoretic, cel mai tarziu 19 martie, am putea avea agrementul pentru obținerea autorizației. Cel mai tarziu, pe 21 martie am  putea  deschide stadionul.  În cazul în care MDRAP nu va elibera agrementul, voi găsi altă soluție pentru a-l redeschide cat mai repede.” – a adăugat Răzvan Sava.

În cazul în care lucrurile se vor desfășura așa cum dorește primarul Capitalei, partida amicală dintre România și Spania – programată pe 27 martie – s-ar putea juca pe Arena Națională.