Primarul Capitalei mută târgul de Crăciun din Piața Victoriei

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a decis să mute târgul de Crăciun din Piața Victoriei, însă avertizează într-un comunicat, că nu va mai “ tolera niciun fel de abatere de la litera legii în ce privește manifestațiile publice”.

Primarul Capitalei a luat această hotărâre după ce protestatarii din Piața Victoriei au demontat schelele ridicate dimineață, de reprezentanții unei companii private în vederea montarii unei scene de mari dimensiuni.

În Piața Victoriei ar fi urmat să aibă loc la solicitarea Primăriei, mai multe concerte de colinde.

 

Primarul general susține că Piața Victoriei, lucrurile au degenerat, “legea a fost încălcata, un bărbat a fost bătut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresati fizic și verbal, iar bunuri publice au fost distruse.”

“Cei care au incalcat legea, vor raspunde pentru asta, atat civil cat si penal”, avertizează primarul Gabriela Firea.

Și adaugă: “Constat că, de astăzi, putem marca începutul unei perioade în care Constitutia Romaniei și legile țării sunt calcate în picioare fară ca instituțiile centrale ale statului să reacționeze. Asta inseamna inceputul anarhiei. Dacă azi a fost impiedicată Primaria Capitalei sa organizeze legal un eveniment într-un spatiu public, ce aparține tuturor bucureștenilor, mâine se pot întampla evenimente similare la Administrația Prezidentială, la Parlament, la alte instituții publice care îi reprezinta pe toți cetățenii (…)”.

Gabriela Firea spune că spatiul public este al tuturor, nu poate fi “rezervat” niciunui grup indiferent dacă este constituit ad-hoc sau, dimpotriva, bine organizat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS