Confidenţialitate

Primarul Bucureștiului și cei de sectoare caută soluții pentru problema gunoaielor | AUDIO

Autoritățile din București caută soluții pentru a gestiona problema gunoaielor. O ședință la care au participat edilul general, prefectul și primarii de sector s-a terminat fără o concluzie exactă dar cu ideea de  colectare și selectare unitară a deșeurilor în toată Capitala. Acum, edilii de sector  se plâng de prețul prea mare pe care trebuie să-l achite pe tona de gunoi, în  condițiile în care există o singură groapă în care pot fi depozitate deșeurile. Potrivit primarului general, Nicușor Dan, primul pas  va fi înființarea Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară, care va implementa o strategie de colectare unitară a gunoiului și va accesa bani europeni pentru acest proiect.

”În luna august vom avea un ADI în care și Primăria Generală și Primăriile de sector vor putea să acceseze bani europeni pentru deșeuri. După cum știți, avem o singură groapă de gunoi, din cauza asta prețul nu este sustenabil pentru primăriile de sector. Există un contract din 1999 între municipalitate și Eco-Sud, dacă el este legal sau nu o să stabilească instanța.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru că legea nu le permite să ducă gunoaiele în alte județe, primarii din Capitala au cerut ajutorul ministrului mediului pentru a sparge monopolul din domeniul deșeurilor pe București.  Edilul sectorului 6, Ciprian Ciucu, si primarul general, Nicușor Dan :

”Tot ceea ce ne oprește este, practic, legea, care nu ne dă voie să mergem în altă localitate, iar ca să depozitezi în mediul urban nu este de acceptat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Cu ajutorul  banilor europeni – care trebuie cheltuiți pînă în 2023, edilii de sector vor să desființeze ghenele din blocuri și să construiască stații îngropate în care gunoiul să fie colectat selectiv.  Primarii sectoarelor 6 și 2, Ciprian Ciucu și Radu Mihaiu:

”Noi am mers pe teren și am identificat 380 de puncte în care putem veni cu stații îngropate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Radu Mihaiu/Facebook