Confidenţialitate

Primarul ales al Chișinăului anunță proteste după anularea alegerilor

Primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase, anunță că va organiza astăzi și duminică proteste în capitala Republicii Moldova, după ce Judecătoria Chişinău a anulat aseară, rezultatele alegerilor locale anticipate pentru fotoliul de primar.

Andrei Năstase a fost acuzat că a creat agitație în ziua alegerilor, câștigate cu   52,57% din voturi.

Năstase, care este cel mai înverşunat opozant al actualei guvernări de peste Prut, spune într-un interviu acordat Europa FM, că decizia de anulare a alegerilor din 3 iunie este o crimă la adresa libertății și democrației și a anunțat că a contestat decizia Judecătoriei Chișinău la Curtea de Apel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul Partidului “Platforma Demnitate şi Adevăr” adaugă că în acest moment, Chișinăul riscă să fie condus până la următoarele alegeri, de anul viitor, de un primar interimar.

Până la o decizie definitivă a instanțelor, Andrei Năstase a  convocat deja susținătorii pentru un miting în capitala Republicii Moldova în această seară și un altul duminică.

Europa FM l-a întrebat și pe istoricul Armand Goșu, expert în spațiul ex sovietic, ce înseamnă anularea alegerilor de la Chișinău și care ar putea fi consecințele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.