Confidenţialitate

Primarii cer dublarea sumelor de la guvern pentru plata utilităților la instituțiile publice | AUDIO

Primarii de la oraș cer mai mulți bani de la Guvern, inclusiv pentru plata utilităților la instituțiile publice. Ei spun că la nivel local aceste cheltuieli sunt duble față de cele de anul trecut.

Președintele Asociației Orașelor din România, Adrian Teban, la Europa FM:

„Așa cum la fiecare a crescut energia a crescut și la școli, guvernul ne dă o anumită sumă pentru utilități și cerem creșterea acestor sume cu utilitățile, asta dorim. Noi cerem dublu, cerem să dubleze aceste sume dar o să vedem cum o să abordeze și guvernul.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarii vor să mai discute cu premierul despre cheltuielile privind începerea noul an școlar, bursele școlare și naveta profesorilor. Spun că au nevoie de suplimentări de fonduri.

Președintele Asociației Orașelor din România mai spune că primarii cer guvernului și să amâne cu un an aplicarea unor prevederi din noul Cod Fiscal, care urmează să intre în vigoare din ianuarie.

Nu este timp suficient pentru primării ca să pregătească, de exemplu, schimbările privind impozitarea proprietăților imobiliare:

„Am constatat, din evaluările noastre, că va fi foarte greu de implementat începând cu 1 ianuarie pentru că bazele noastre de date nu sunt suficient de updaptate ca să poată să susțină toate aceste modificări ale codului fiscal. Probleme ar fi că trebuie introdusă fiecare locuință în sistem pentru că codul fiscal face niște departajări, de fiscalitate în funcție de tipul locuinței și atunci ca să poți să faci aceste departajări îți trebuie să ai individualizat fiecare locuință și acest lucru solicită timp din partea administrațiilor locale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.