Primăria unei comune din Apuseni, amenințată de faliment

Primaria unei comune din Munții Apuseni este amenințată de faliment. Autoritățile comunei Ciuruleasa din judetul Alba nu au mai putut recupera banii europeni pe care se baza pentru investitia în modernizarea drumului din comună.

O anchetă privind cheltuirea banilor pentru proiect s-a finalizat cu condamnarea fostului primar si suspendarea plăților.

Datoria pe care o are acum bugetul local este de 2,8 milioane lei, bani pe care primăria Ciuruleasa trebuie să îi plătească firmei din Cluj, care a prestat lucrarea.

Banii urmau să fie plătiți din fonduri europene, prin programul Sapard. Problemele au apărut odată cu ancheta în care a fost implicat fostul primar și doi angajați ai firmelor implicate în proiect. Fostul primar a fost condamnat în 2011 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie.

 

În consecință, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, a refuzat să mai facă plăţile deşi drumul a fost modernizat pe cheltuiala firmei Ben & Ben Serv SRL Cluj-Napoca. Firma, aflată ea însăși în procedură de insolvență a trimis o somație de plată primăriei din Ciuruleasa.

Actualul primar, Radu Tuhuţ, a solicitat sprijinul Guvernului, pentru că bugetul administraţiei locale nu permite plata unei asemenea sume de bani. El spune că in lipsa unui ajutor guvernamental, conturile Primăriei Ciuruleasa vor fi blocate la mijlocul lunii mai iar instituţia publică ar putea cere la rândul ei insolvența.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS