Primăria Târgu-Jiu, dată în judecată, pentru autorizații de construcții pe traseul centurii orașului

Compania de Drumuri a dat în judecată Primăria din Târgu Jiu. Instituția ar fi emis autorizații de construcție pentru 16 imobile situate pe traseul centurii orașului, deși se știa, atunci cînd au fost emise documentele, că tot ceea ce avea să se construiască va fi demolat. Un proiect de hotărâre emis de Ministerul Transporturilor solicită o sumă mai mare pentru a-i despăgubi pe proprietarii de la Târgu Jiu.

Recent, Ministerul Transporturilor a efectuat un control pentru a vedea de ce construcția la drumul de centură în Târgu-Jiu este îngreunată.

Mai mulți proprietari de case s-au plâns intanțelor de judecată cu privire la faptul că, atunci când au solicitat autorizațiile de construire de la primărie nu li s-a spus că pe terenul lor va trece drumul de centură. Mai ales că, autoritățile locale stabiliseră deja și aprobaseră ca prin acel loc să treacă șoseaua.

Proprietarii de immobile au obținut în instanță sistarea lucrărilor până când Guvernul îi va despăgubi la justa valoare.

Într-o astfel de situație se află 16 imobile care, vor fi demolate, dar proprietarii vor încasa alte sume, mult mai mari decât cele menționate inițial în hotărârea de guvern. Pentru asta, oficialii Ministerului Transporturilor au solicitat Guvernului suplimentarea cu peste 3 milioane de lei, dar pentru recuperarea prejudiciului au dat în judecată primăria Târgu-Jiu, cea care a avizat autorizațiile de construcție cu rea credință.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS