Primăria Sibiu amendată pentru discriminare

Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminarii a dat o amendă de 5.000 de lei, după ce primăria Sibiu a refuzat să facă drumuri, rețele de apă și canalizare într-un cartier locuit preponderant de romi.

Mai mult, reprezentanții primăriei au sugerat ca romii să se mute din oraș în zone rurale.

Totul a început în urmă cu un an, când Prefectura Sibiu a trimis o adresă primăriei, cerându-i să facă investiții într-un cartier locuit în special de etnici romi.

E vorba de cartierul Turnișor, cartier în care unele drumuri nu sunt asfaltate, iar pe unele străzi nu există apă și canalizare.

Răspunsul dat de primărie i-a făcut pe cei de la Consiliul Național de Combatere a Discriminării să considere că e vorba de o discriminare și să aplice amenda de 5.000 de lei, a declarat Astaloș Csaba, președintele Consiliului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primăria a răspuns printr-o adresă prin care a îndemnat ca împreună cu Prefectura să identifice soluții de discolare a acestei populații către zonele rurale ale județului Sibiu și acești aomeni să-și construiască gospodării și să trăiască de pe urma veniturilor pe care le realizează. Noi am considerat că această atitudine încalcă principiile egalității și nediscriminării. Am considerat, de fapt, un refuz de a implementa politici publice pentru un grup vulnerabil.

Adresa în care se dă acest răspuns a fost semnată de secretarul primăriei, însă, amenda este aplicată instituției, reprezentată de Astrid Fodor, care a cîștigat primul mandat de primar al municipiului Sibiu la alegerile din 5 iunie, funcție pe care a deținut-o ca interimar după plecarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni.

Purtătorul de cuvânt al primăriei a declarat pentru Europa FM că amenda aplicată pentru discriminarea romilor va fi atacată în instanță.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS