Acțiune inedită a Primăriei Sector 4: Ridicarea deșeurilor direct de la persoanele aflate în carantină sau autoizolare

Măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în Sectorul 4 al Capitalei. Din această săptămână, primăria are în dotare două autospeciale pentru ridicarea deșeurilor posibil contaminate, de la persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu de pe raza sectorului.

Odată colectate, deșeurile sunt transportate, la o temperatură de -4 grade, la centrele de incinerare autorizate de la Craiova și Ploiești, pentru a fi distruse în mediu controlat.

Cu o capacitate de 840 de litri fiecare, cele două mașini sunt special dotate pentru transportul substanțelor periculoase, inclusiv cele medicale.

Totodată, atât persoanele aflate în autoizolare, cât și cele aflate în carantină vor primi saci speciali în care își vor depozita gunoiul menajer și îl vor scoate la ușă, de unde va fi ridicat de angajații de la salubritate.

Pentru colectarea gunoiului, trecerile vor fi efectuate de două ori pe săptămână în fiecare locație. Frecvența ridicărilor va fi suplimentată, în caz de necesitate.

Valoarea investiției în cele două mașini, pubele și recipienți speciali de colectare este de aproximativ 100.000 de euro.

În momentul de față, în Sectorul 4, conform Direcției de Sănătate Publică, 200 de persoane sunt înregistrate ca fiind în autoizolare iar alte 50 sunt în carantină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS