Confidenţialitate

Primăria Sectorului 1 va redeschide parcarea de sub Pasajul Basarab. Când va putea fi utilizată și câte locuri de parcare oferă | AUDIO

Primăria Sectorului 1 promite că va redeschide parcarea de sub Pasajul Basarab. Închisă timp de 10 ani, parcarea va intra în administrarea Sectorului 1 – așa au votat, în această dimineață, consilierii generali ai Capitalei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Câte locuri de parcare vor avea cei care locuiesc în zona Podului Basarab

Cu 29 de voturi pentru și două abțineri, proiectul a fost adoptat. Parcarea de sub Pasajul Basarab trece de la Primăria Capitalei la Primăria Sectorului 1, va avea 65 de locuri și va fi o parcare supraetajată pe care o vor putea folosi bucureștenii care locuiesc în zona Nicolae Titulescu-Banu Manta.

Când ar putea folosi șoferii parcarea de sub Pasajul Basarab

Predarea parcării se va face în următoarele 60 de zile, dar nu e clar deocamdată de când vor putea utiliza șoferii această parcare.

Primăria Sectorului 1 va asigura din bugetul local finanțarea lucrărilor de mentenanță și întreținere a parcării.

Clotilde Armand: „Vom deschide parcarea de sub Pasajul Basarab după ce, mai bine de 10 ani de zile, a stat în paragină”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a scris pe Facebook că încă de la începutul anului a obținut toate avizele pentru deschiderea parcării și mai avea nevoie de acordul Primăriei Generale.

„Solicitarea noastră de a primi parcarea Podul Basarab de la Primăria Capitalei a fost aprobată astăzi în ședința Consiliului General al Municipiului București. Deși consilierii generali PNL au încercat de mai multe ori să blocheze demersul nostru fără nici o explicație mă bucur că au înțeles necesitatea proiectului pentru care m-am luptat de foarte mult timp.

Vom deschide parcarea de sub Pasajul Basarab după ce, mai bine de 10 ani de zile, a stat în paragină. La începutul acestui an am reușit să obțin toate avizele pentru deschiderea ei și mai aveam nevoie doar de acordul PMB pentru a deschide parcarea. Conform proiectului de hotărâre adoptat astăzi, predarea parcării supraetajate se va face în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: București: Din 15 august, plată pentru parcare în funcție de zonă. Lista tarifelor de parcare din Capitală | FOTO