Confidenţialitate

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, anunță că va cere în instanța dizolvarea Consiliului Local. „Nu avem altă soluţie la acest blocaj”

Clotilde Armand a spus că va depune și plângeri pentru abuz în serviciu în cazul consilierilor care refuză să voteze bugetul primăriei pentru acest an.

În acest moment, toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianţa PNL – PSD, susține Clotilde Armand. Într-un mesaj publicat pe Facebook, arată că din această cauză nu se pot plăti bursele şcolare și nici unele ajutoare sociale.

„Pentru că nu avem altă soluţie la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic şi fără argument votarea bugetului şi în paralel vom depune în Justiţie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local”, a scris Clotilde Armand, care a precizat că acest lucru este permis de Codul administrativ.

Primarul Sectorului 1 a amintit că proiectul de buget a fost pus în dezbatere publică în urmă cu două luni și că în toată această perioadă consilierii PNL și PSD nu au avut obiecții.

Au urmat 9 ședințe pentru votarea bugetului, dar nu s-a întâmplat acest lucru și au fost invocate diverse motive.

„Alianţa PSD PNL Sector 1 susţine că bugetul local ar fi ilegal. O falsă ipoteză. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic şi Economic. Iar consilierii locali nu votează pentru legalitatea unor proiecte – conform Codului administrativ . Să presupunem că ar fi aşa cum susţin PNL şi PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul în aşa zisa legalitate?! Pentru că nu au curaj”, a mai scris Clotilde Armand.

Foto: Captură video Facebook / Clotilde Armand