Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moschee

Un nou pas pentru construirea unei moschei în București. Primăria Sectorului 1 a acordat, în urmă cu 3 zile, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România vrea să o ridice în spatele complexului Romexpo.

Însă Muftiatul mai are nevoie de autorizația de construire și de planul zonal.

 

Primăria Sectorului 1 anunță într-un comunicat de presă că prin acest certificat de urbanism autoritatea locală spune ce este permis să se contruiască pe un teren și nu dă beneficiarului dreptul de construire.

Este doar o etapă ce trebuie respectată înainte de eliberarea autorizației de construire.

Muftiatul Cultului Musulman din România vrea să construiască moscheea pe bulevardul Expoziției nr 22-30, în spatele complexului Romexpo și vis-a-vis de complexul studențesc Agronomie.

Primăria Sectorului 1 cere Muftiatului să obțină acum un Plan Urbanistic Zonal de la Primăria Generală a Capitalei. Acest document va fi pus în dezbatere publică, iar apoi ar urma să fie aprobat de consilierii generali. Abia apoi Muftiatul poate reveni la Primăria Sectorului 1 pentru a cere autorizația de construire a lăcașului de cult.

Într-o vizită oficială pe care a făcut-o în martie în Turcia, președintele Klaus Iohannis a anunțat că ridicarea unei moschei este exclusiv de competența autorităților publice locale. În mai anul trecut, Guvernul condus atunci de Victor Ponta a dat Muftiatului printr-o hotărâre un teren de 11.000 de metri pătrați pentru construirea unei moschei de 1.000 de locuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS