Primaria Ramnicu Valcea plateste utilitatile Arhiepiscopiei Ramnicului (AUDIO)

Utilităţile de aproape 80.000 de lei sunt plătite din banii publici ai Primariei Râmnicu Vâlcea. Decizia a fost luată de consilierii locali care în aceeaşi şedinţă au votat pentru amânarea reparațiilor pe anumite străzi din lipsă de fonduri.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Râmnicului au cerut bani de la bugetul local pentru achitarea facturilor la gaze, energie electrică şi apă pentru birourile și apartamentele prelaţilor. Ei au motivat că sunt clădiri multe iar instituţia nu are suficienţi bani.

Unii dintre consilieri au susţinut că nu este normal ca din bani publici să fie plătite utilităţile prelaţilor în timp ce reprezentanţii instituţiei achită onorarii substanţiale unor avocați angajați să revendice Colegiul Mircea cel Bătrân aflat în proprietatea primăriei. Consilierul Iulian Voicu a fost de părerea că înalţii ierarhi ar trebui să găsească fonduri şi pentru utilităţi aşa cum găsesc bani pentru taxele la maşinile de lux pe care le deţin.

Supusă la vot hotărârea a fost aprobata iar suma de 78.000 de lei din bugetul pentru cultură va merge la Arhiepiscopie pentru plata utilităţilor. Şi dacă bani pentru utilităţile prelaţilor s-au găsit, pentru reapararea străzilor din Râmnic – nu. În aceeaşi şedinţă consilierii au decis prin vot să amâne reabilitarea a șapte străzi din lipsă de fonduri.