Confidenţialitate

Primăria Onești trimite cinci mii de măști chirurgicale în China

În plină criză a măștilor, care se găsesc foarte greu în farmacii și au ajuns să coste foarte mult, un oraș din România trimite măști chirurgicale în China.

Cinci mii de măști de protecție au fost cumpărate de primăria Onești și trimise în orașul Suqian, unde au fost raportate mai multe cazuri de infecții cu coronavirus.

Orașul Suqian din China, care are o populație de aproximativ cinci milioane de locuitori, se numără printre localitățile afectate de coronavirus.

Situația în care se află nu i-a lăsat indiferenți pe reprezentanții Primăriei Onești, mai ales că de doi ani cele două orașe sunt înfrățite.

Încă de la începutul lunii, Consiliul Local Onești a aprobat alocarea a 10 mii de lei din bugetul local pentru a-i ajuta pe frații chinezi. Iar acum, după îndeplinirea tuturor formalităților, ajutorul s-a concretizat.

Cinci mii de măști de protecție au fost cumpărate de primărie cu ajutorul unui ONG, iar coletele au fost expediate spre China.

Autoritățile din orașul chinez înfrățit cu Oneștiul vor hotărî însă exact cum vor fi împărțite măștile expediate din România.

Între cele două orașe există o înțelegere de colaborare parafată din anul 2018, în domenii diverse, precum sănătate, economie, turism, educație, cultură sport sau științe medicale.