Confidenţialitate

Primăria Focșani se închide din 2 iunie după ce bugetul local a fost invalidat de Ministerul Finanțelor | AUDIO

Primăria Focșani se închide pe 2 iunie. Este anunțul oficial făcut astăzi de primarul orașului după ce Consiliul Local nu a aprobat un proiect care ar fi deblocat bugetul local. Bugetul local a fost invalidat în sistemul informatic al Ministerului de Finanțe după ce mai multe capitole sunt pe minus.

Primarul Focșaniului a făcut o nouă încercare de deblocare a bugetului local. A cerut o ședință a consiliului local în care să se repartizeze 16 milioane de lei din fondul de rezervă pentru ca primăria să poată funcționa până la sfârșitul anului. Proiectul a fost respins. Drept urmare, din 2 iunie primăria se închide, anunță primarul Cristi Misăilă.

”Vă anunț cu regret, Primăria va fi închisă pentru a oferi servicii cetățenilor din municipiul Focșani și tuturor agenților economici. Ceea ce au făcut dumnealor, din punctul meu de vedere se numește subminarea economiei locale.”

De partea cealaltă, reprezentanții majorității din Consiliul Local spun că aprobarea proiectului ar fi fost ilegală, atît timp cît bugetul a plecat la prefectură cu recomandarea unui aviz de nelegalitate. Ana Maria Dumitru este viceprimar PNL.

”Primăria este instituție publică și, ca manager, ca edil, ca principal ordonator de credite, nu ai decât să găsești soluțiile pentru a merge mai departe.”

În aceste condiții, focșănenii nu vor mai putea depune sau ridica documente și nu-și vor mai putea plăti nici dările. Toate documentele se vor depune într-o urnă, afară.

Blocajul a venit după invalidarea bugetului de către sistemul informatic al Ministerului de Finanțe, care nu a recunoscut sumele negative

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader

Foto: Primaria Focsani/facebook