Confidenţialitate

Primăria Focșani a decis să rezilieze mai multe contracte de închiriere a locuințelor ANL

Decizia a fost luată după ce, în urma mai multor controale derulate de corpul de control al primarului, s-a descoperit că apartamentele și garsonierele respective fuseseră subînchiriate de cei care aveau contracte cu Primăria.
Locuinţele eliberate vor fi repartizate altor focşăneni, care în prezent se află pe lista de aşteptare a primăriei pentru a primi repartizare, transmite corespondentul Europa FM, Claudia Toader.
Controalele au început încă de anul trecut în cartierele ANL din oraș și au venit în urma mai multor sesizări potrivit cărora în unele locuințe nu ar sta, de fapt, chiriașii de drept.
Corpul de control al primarului și poliția locală au verificat mai întîi toate locuințele ANL.
Acolo unde chiriașii nu au fost găsiți acasă, echipele de control au revenit și chiar au fost situații în care titularii de contract au fost invitați la primărie, ca să-și clarifice situația locativă.
Controalele de pe teren și verificarea documentelor au scos la iveală numeroase încălcări contractuale.
Concret, s-a dovedit că în unele aprtamente și garsoniere ridicate prin Agenția Națională a Locuinței nu stăteau chiriașii de drept, ci acestea erau subînchiriate.
Potrivit contgractului de închiriere, acest lucru este interzis. Prin urmare, Primăria a decis să rezilieze 40 de contracte în cazul cărora s-au constatat astfel de situații.
Toate cele 40 de locuințe, odată eliberate, vor fi repartizate unor tineri care în prezent se află pe lista de așteptare.
Primăria Focșani anunță că verificările vor continua, iar toți cei care își vor subînchiria locuințele ANL riscă același lucru, adică rezilierea contractului.