Confidenţialitate

Primăria Deva, închisă. Edilul Oancea, confirmat cu noul coronavirus

Primăria orașului hunedorean Deva și-a suspendat activitatea, începând de luni, după ce edilul Florin Oancea și administratorul public Adrian David Nicolae au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

Circa 600 de angajați s-au izolat la domiciliu și așteptă rezultatele analizelor, a declarat viceprimarul Ferdinand Zoltan Pogocsan.

„Primăria este închisă. Trebuie să vină și analizele. Domnul primar stă 14 zile. Este la Timișoara. Tot la Timișoara este și administratorul public. Am vorbit cu domnul primar duminică, starea de sănătate este bună. Se simt bine, nu au febră, nu tușesc. Am fost testat și eu. Aștept rezultatul. M-am autoizolat acasă. Am lucrat de acasă. Numai la primărie sunt aproximativ 200 de angajați, plus 50-60 de oameni la Cadastru, 14 la Starea Civilă, vreo 40 la Taxe și Impozite, toate direcțiile din subordine, toți au avut legături cu cei doi, inclusiv cu mine, la rândul lor. Am închis ca să nu punem în pericol sănătatea nimănui. Nici a cetățenilor, nici a angajaților. Nu am vrut să riscăm. Ca număr total, aproximativ 600 de persoane”, a precizat viceprimarul pentru Mediafax.

Decizia de suspendare a activității a fost luată de Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Deva.

Biroul de Situații de Urgență va fi deschis pentru asigurarea hranei pentru persoanele izolate la domiciliu.

În sediul primariei a fost făcută dezinfecția.

Printre instituțiile din subordine care au fost închise se află Direcția de Impozite și Taxe Locale, unde plățile pentru impozite, amenzi și alte taxe se pot face online, Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă, Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat, Serviciul de Cadastru și Fond Funciar și Serviciul Programe Dezvoltare, dar și Direcția de Asistență Socială.

Primarul Florin Oancea a scris, pe Facebook, că și testul fiicei sale a ieșit pozitiv. Edilul publică un selfie făcut de fată izoletă în timp ce este dusă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde este internat și edilul.

Fiul și soția acestuia au avut rezultat negativ.