Confidenţialitate

Primăria Capitalei vrea să ridice mașinile parcate neregulamentar

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică, până pe 8 februarie, un proiect care prevede ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe rețeaua principală de străzi a Municipiului București.

Plata pentru recuperare pornește de la 500 de lei.

În proiectul aflat în dezbatere publică, semnat de Gabriela Firea, se arată că de ridicarea mașinilor se vor ocupa angajații Companiei Municipale Managementul Transportului, care vor activa 24 de ore.

Tarifele pentru această activitate sunt:

Tarif de ridicare: 200 de lei pentru mașinile cu masa totală de până la 5 tone, inclusiv; 270 de lei pentru mașinile de peste 5 tone.

Tariful de transport este de 150 de lei, respectiv 200, iar de depozitare este de 150 de lei pe zi. Astfel, pentru o mașină care depășește 5 tone, tariful total ajunge la 620 de lei, iar pentru un autoturism, precum un Logan, tariful este de 500 de lei.

„Pentru a putea interveni eficient în cazul staționărilor neregulamentare, mai ales în cazurile în care se stânjenește circulația mijloacelor de transport public sau alternativ sau când se îngreunează operațiubile de salubrizare sau deszăpezire, este necesară demararea efectuării activității de ridicare a vehiculelor staționate neregulamenter”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de Gabriela Firea.