Confidenţialitate

Primăria Capitalei vrea să interzică Uber și Taxify în București

Propunerea de a interzice Uber și Taxify în București apare într-un proiect de hotărâre ce urmează să fie dezbătut la următoarea ședință a Consiliului General al Capitalei.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, s-a întâlnit cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, care reclamă, printre altele, concurență neloială practicată prin sistemele de aplicații online ce oferă servicii ilegale de taximetrie.

„Prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/2008 și ale Codului Fiscal. Toți cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligați să respecte acest regulament. Îi anunț pe toți cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, că acest regulament va fi respectat în integralitate” a declarat Gabriela Firea printr-un comunicat oficial.

Conform noulului regulament, operatorii de taxi vor fi obligați să aibă o ținută civilizată, un limbaj adecvat, mașini curate și care să garanteze siguranță cetațenilor.

Primarul General atrage atenția că persoanele care practică ilegal această activitate nu garantează siguranță cetățenilor, și nu sunt supuse niciunui control legal.

De asemenea, Gabriela Firea a propus că Primăria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipală Tehnologia Informației și Compania Municipală Managementul Traficului, să realizeze parteneriate cu structurile de taximetrie recunoscute pentru oferirea serviciilor online de rezervări, curse și plata care să îi ajute pe bucureșteni.