Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN

În ședința extraordinară a CGMB de vineri dimineață se află pusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței un proiect de hotărare pentru achiziționarea de către Municipiul București a pachetului de acțiuni ELCEN. Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat la începutul ședinței că este vorba despre o cheltuiala de aproape 155 milioane de euro.

Consilierul USR, Roxana Wring, a scris pe pagina să de Facebook că proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de vineri „fără consultare publică, fără analiză economică, fără plan de afaceri, doar o expunere de motive plină de generalităti și banalităti”, scrie Roxana Wring.

„Mâine ni se cere votul pe un proiect de milioane de lei, dar pentru analiză căruia avem la dispoziție doar câteva ore. Acțiunea doamnei Firea se incadrează perfect în cuvinte protestatarilor de la începutul anului: Noaptea, ca hoții!”, a adăugat consilierul USR.

În documentul semnat de Gabriela Firea se arată că achiziția este făcută „în vederea eficientizării consumului de energie termică și în scopul asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică”. Documentul are data de 29 iunie 2017.

Elcen, controlat de Ministerul Energiei, este producător de energie termică. La rândul sau, Primăria Capitalei deține Radet, distribuitor de energie termică. Radet are o datorie către Elcen de peste 3,6 miliarde de lei. La rândul sau, Elcen are datorii către Romgaz, compania care furnizează gazele necesare producerii de energie termică. Ambele companii sunt de anul trecut în insolvență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS