Primăria Capitalei va cumpăra senzori seismici performanți

După cutremurul cu magnitudine 5,8 din weekend, Primăria Capitalei anunță că vrea să cumpere 50 de senzori seismici – cei mai performați de pe piață.

Anunțul a fost făcut de primarul Gabriela Firea, în contextul în care a fost criticată de opoziție că, prin noua rectificare bugetară, vrea să taie bani alocați inițial pentru consolidarea clădirilor marcate cu bulină roșie.

„Nu se taie de la niciun capitol – aşa cum greşit s-a afirmat de la consolidări pentru a se da bani la alte capitole. Este vorba despre o redistribuire în cadrul creditelor din interiorul execuţiei bugetare între instituţiile date. Concret – pentru că s-a spus că se taie bani de la consolidări la trei zile după cutremur, nu este adevărat, este vorba despre o sumă care nu poate să fie cheltuită până la sfârşitul anului, deoarece proprietarii nu ne dau acceptul să intrăm cu angajaţii noştri de la compania de consolidări să realizăm consolidarea. Şi atunci, avem varianta să ţinem aceşti bani blocaţi, pentru că nu putem să realizăm această consolidare (…), sau să facem ceva util, cum vă propunem dvs., să achiziţionăm 50 de senzori seismici ETNA, cei mai performanţi la acest moment. (…) Este fals că se taie de la vreun capitol – sănătate, educaţie, mediu – şi se duc banii pe concerte sau cum mai spun unii dintre colegii şi analiştii noştri care nu vor să vadă realitatea. Iar în privinţa consolidărilor, vă atrag atenţia că s-au spus public informaţii false”, a declarat Gabriela Firea la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Edilul a menţionat că instituţia pe care o conduce a primit deja aprobare din partea Institutului de Fizică a Pământului pentru cumpărarea senzorilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS