Confidenţialitate

Primăria Capitalei, precizări după poluarea record din weekend. Garda de Mediu nu a amendat, încă, Primăria | AUDIO

Primăria Capitalei vine cu precizări după episodul de poluare record înregistrat în weekend în București. Municipalitatea explică faptul că traficul nu avea cum să fie cauza poluării, fiind zile nelucrătoare și vacanță. De asemenea, explică într-un comunicat de presă măsurile luate pentru reducerea poluării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În primul rând, Primăria Municipiului București precizează, la solicitarea Europa FM, că – având în vedere episoadele de poluare din ultimii ani – a transmis încă din aprilie anul trecut o adresa prin care a invitat Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București la discuții pentru găsirea surselor de poluare și a modului de acțiune.

Până în acest moment nu a fost primit niciun răspuns – se arată în comunicatul Primăriei.

Pe de altă parte, Primăria spune că valorile medii anuale înregistrate la stațiile fixe de măsurare pentru particulele în suspensie și dioxid de azot ar fi scăzut în ultimii ani.

Și amintește printre măsurile luate – cumpărarea de autobuze electrice, de troleibuze și tramvaie noi și amenajarea a 21 de km de benzi unice pentru transportul în comun, dar și alte măsuri.

Cât privește realizarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului, termenul este octombrie 2024, dar – la ultimele licitații nu s-a prezentat nimeni – se arată în comunicatul Primăriei.

Garda de Mediu anunțase că Primăria Capitalei ar urma să fie amendată pentru valorile de poluare înregistrate în weekend. Dar nu s-a dat, încă, nici o amendă.

Redăm comunicatul integral transmis de Primăria București

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Record de poluare în Capitală. Garda de Mediu anunță amenzi pentru Primăria Generală, amenzi care pot ajunge și la 100.000 de lei