Primăria Capitalei începe lupta cu ţânţarii din parcuri

Acţiunea se va  încheia pe 29 septembrie. Pîna pe 27 iulie, se va aplica tratamentul de bază, care va fi repetat la un interval de trei zile. În etapa a doua, care va începe pe 10 august, se vor efectua trei tratamente succesive de combatere a ţânţarilor, din două în două săptămâni.

 

Bucureștiul nu mai are contract de dezinsecție, dezinfecție și deratizare de la sfîrșitul anului trecut. Timp de 20 de ani, de această acțiune s-a ocupat firma 3D România. După ce a descoperit că se cheltuiau 4 milioane de euro pentru dezinsecţie, primarul Gabriela Firea spune că serviciul va fi prestat din surse interne, cu sprijinul Radet şi RATB, plătind cel mult 200.000 de euro.

 

Luni este programată dezinsecţia în parcurile Herăstrău Vechi şi Herăstrău Nou, iar marţi în parcurile Mioriţa, Circului, Bordei şi Floreasca. Miercuri vor fi efectuate tratamente împotriva ţânţarilor în parcul Cişmigiu, pe Axa Nord-Sud, Aliniamentul Dâmboviţei şi Cartierul Francez. Pe 21 iulie începe dezinsecţia în Parcul Tineretului, iar după încă o zi  în Parcurile Carol, Izvor, Sala Palatului şi Unirii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS