Confidenţialitate

Primăria Capitalei începe ”Curățenia de Primăvară”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că primul pas va fi astuparea gropilor care au apărut imediat după primele ninsori.

Sunt peste 800 de gropi identificate de primărie, 600 sunt deja în ”plombare”, spune primarul general.

“Începând cu jumătatea lunii martie, vor începe lucrări extinse de reabilitare a carosabilului. Aşa cum ştiţi, pe perioada iernii, se pot face doar intervenţii punctuale, acele plombări, din cauza temperaturilor scăzute”, a spus Firea, marţi, la Comandamentul pentru reparaţii, reabilitări, igienizare şi curăţenie de primăvară.

Potrivit acesteia, cea mai mare problemă, în prezent, la nivelul municipiului Bucureşti e faptul că, după perioada de iarnă şi după acţionarea cu antiderapant, cu soluţiile specifice, sunt foarte multe gropi.

Pasul numărul doi – curățenia în cartiere. Gabriela Firea susține că trebuie muncit mai mult la acest capitol și că trebuie să se implice și locatarii.

Și mizeria din transportul în comun trebuie să dispără – i-a averitzat Gabriela Firea pe reprezentanții Societății de Transport București.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marți, că pe terenurile virane se aruncă foarte multe deșeuri fie de către cei care dețin șantiere, fie de cetățeni simpli sau de către comercianți. Edilul spune că aceste terenuri sunt lăzi de gunoi.

„Terenurile virane au ajuns să fie lăzi de gunoi, gropi de gunoi, atât pentru unii reprezentanți ai șantierelor și din păcate și pentru cetățeni sau comercianți (…) De multe ori suntem nevoiți să aplicăm și amenzi”, a declarat, marți, Gabriela Firea, în cadrul unui comandament pentru curățenia de primăvară, organizat la Primăria Capitalei.