Primăria Capitalei: Edilul general nu are atribuţii în recrutarea angajaţilor pentru instituţiile din subordine

După ce ziarul Libertatea a relatat că directoarea juridică ASSMB, Lavinia Coţofană, care a sesizat procororii în scandalul Spitalului Gomoiu, a fost dată afară, Primăria Capitalei transmite că edilul general nu are atribuţii în recrutarea angajaţilor pentru instituţiile din subordinea municipalității.

“Dezminţim ferm şi categoric informaţia conform căreia «Firea a dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB». Primarul General al Capitalei nu are atribuţii în recrutarea angajaţilor pentru instituţiile din subordinea Primăriei Capitalei. Aceste atribuţii, precum şi cele legate de suspendarea raporturilor de serviciu revin instituţiei respective, fiind vorba despre organizaţii cu personalitate juridică. În fapt, doamnă respectivă nici nu a fost «dată afară», ci doar i-a încetat promovarea temporară în funcţia de conducere”, se precizează într-un comunicat.

“Ulterior angajării la ASSMB, conducerea administraţiei a aflat că doamna Lavinia Coţofană a fost exclusă din magistratură pe motive disciplinare. Codul Administrativ prevede interdicţia explicită ca persoanele care au fost sancţionate disciplinar cu desfacerea contractului de muncă să mai ocupe funcţii de conducere”, adaugă PMB.

Primăria Capitalei neagă, totodată, ar fi achiziţionat “la suprapreţ” locuinţe pentru personalul medical din spitalele pe care le administrează.

“[…] Primăria Capitalei a organizat o procedură legală pentru achiziţia acestor locuinţe: această respectă procedurile legale în vigoare, beneficiază de evaluarea unui expert ANEVAR şi a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În legătură cu afirmaţia conform căreia ofertele afişate pe site-ul dezvoltatorilor imobiliari erau mai mici decât preţul de achiziţie, precizăm că în cadrul şedinţei de evaluare a ofertelor, reprezentanţii PMB au solicitat clarificări în acest sens, răspunsul primit de la reprezentanţii ofertanţilor fiind acela că preţurile de pe site fie reprezintă instrumente de marketing folosite în mod curent de dezvoltatorii imobiliari sau de alte tipuri de comercianţi, fie nu sunt actualizate”, precizează PMB.

Libertatea a scris că directorul juridic al ASSMB a depus, la 11 octombrie 2019, o plângere penală împotriva constructorului şi a consultanţilor angajaţi de primărie. Lavinia Coţofană a reclamat falsificarea procedurii de achiziţie pentru “Gomoiu”, dar şi umflarea valorii lucrărilor ulterioare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS